De juiste flight darts kiezen voor uw dartsport

De juiste flight darts kiezen voor uw dartsport

Er zijn veel verschillende soorten flight darts. Deze hebben de vorm van een peer, een waaierstaart of een draaikolk. Afhankelijk van hun textuur zullen deze darts meer of minder in de lucht zweven of slepen. Gladde vluchten vliegen soepeler en met minder weerstand, terwijl getextureerde vluchten achterblijven en veel weerstand hebben. Het vlieggebied van de darts heeft invloed op hoe ver ze reizen .

vlucht darts

Darten met grotere vluchten zijn over het algemeen stabieler wanneer ze worden gegooid. Hoewel alle flights zijn ontworpen om de luchtstroom te splitsen om de darts op een vaste vliegbaan te houden, zullen de vorm en dikte van de vinnen variƫren. Het kiezen van het juiste type vlucht voor je spel zal een groot verschil maken in hoe de darts presteren in de lucht. Overweeg de volgende keer dat u speelt een set darts met een grote vlucht aan te schaffen, zodat u het gewicht van langere schachten kunt compenseren.

De grootte van de vlucht is een belangrijke factor bij het bepalen van de snelheid van een dart. Hoe groter de vlucht, hoe hoger de snelheid. Ook helpt een grotere vlucht een neerwaartse hoek te corrigeren, zodat de dart het bord plat raakt. Wanneer het fishtails is, zal de flight het board niet in een vlakke hoek raken, maar in een opwaartse hoek. Een langere schacht kan hetzelfde effect bereiken, maar heeft het stabiliserende effect van een grotere vlucht nodig.

Meer informatie op: https://dartshopleiden.nl/